Persoane interesate

marți, 17 ianuarie 2012

Teatrul independent Ararat din Baia Mare

Înfiinţat în anul 2008 de actorul şi regizorul Claudiu Pintican, care dorea un mediu flexibil unde să se poată exprima artistic, Teatrul Ararat este primul teatru independent profesionist apărut în Baia Mare.
Încă de la concepere, Ararat s-a vrut a fi un „teatru la comandă”, care să poată prezenta spectacole nu doar pe scenele instituţiilor de profil, ci mai ales, în spaţii neconvenţionale, fie acestea cluburi, baruri, restaurante, săli de conferinţe, săli de expoziţii sau chiar în aer liber, la invitaţia unor agenţi economici sau instituţii.
De asemenea, el a fost gîndit ca un „teatru de geamantan”: spectacolele folosesc un decor minim, uşor de transportat dintr-o parte în alta a judeţului şi chiar a ţării. Căci Teatrul Ararat nu a jucat doar în Baia Mare şi alte cîteva oraşe din judeţul Maramureş, ci şi la Cluj, Bucureşti, Iaşi, Oradea, Tg.Mures, Arad.
Dacă la Bucureşti a fost invitat într-un spaţiu renumit pentru marile nume ale scenei româneşti pe care le-a găzduit – Green Hours, la Arad a fost invitat de două ori, în 2008 şi 2009, la Festivalul de Teatru de Cameră şi Underground, de fiecare dată reacţia publicului şi a organizatorilor fiind mai mult decît pozitivă.
De o bună primire a avut parte Teatrul Ararat şi la Festivalul de Teatru de Stradă şi Pub, organizat în 2008 în cadrul Toamnei Orădene. Demnă de menţionat este şi ieşirea Teatrului Ararat în afara graniţelor ţării, petrecută de două ori, în 2008 şi 2009 cu spectacolele Gunoierul si Bigudiuri, în Frankfurt - Mein, Munchen, Stuttgart şi Augsburg. 


Pentru informaţii suplimentare, va rugăm să ii contactaţi la:

Teatrul Ararat
 Baia Mare, Romania
 Str. G. Bilascu nr. 2/ 12   
 Mobil:    +4 0740 04 31 36    
              +4 0723 27 59 12   
 claudiu.pintican@teatrulararat.ro
 www.teatrulararat.ro    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu